Да се запознаем

Когато избирате дула, Вие избирате човек, на когото да се доверите, човек, който да Ви напътства в процеса на раждане, човек, който да Ви носи спокойствие, комфорт и подкрепа.

За да се опознаем, да Ви се представя и да отговоря на въпросите Ви, може да ми пишете в социалните мрежи или да ме потърсите на посочените телефон и email адрес.

Раждане с дула

Практикувам като дула с екипа на Ла Вита Нова в АГ болница Свети Лазар.

Ла Вита Нова е мултидисциплинарен екип от специалисти, който подкрепя естественото активно раждане, първия контакт с бебето и присъствието на професионален асистент - дула в помощ на раждащата жена.

Първата ни комуникация може да бъде онлайн среща, разговор по телефона или среща на живо с продължителност около 60 минути като целта е да се опознаем - както вие мен, така и аз вас. Желателно е да се състои в края на осми - началото на девети месец от бременността (34 г.с. - 36 г.с. или по-рано).

Ако прецените, че искате аз да бъда ваша дула, ще продължим комуникацията си с две срещи преди раждането.

Тези срещи ще ни дадат достатъчно време да се опознаем, да изградим връзка на доверие, да обсъдим план за раждане, да обговорим вашите приоритети, нужди и желания. Ще отговоря на всичките въпроси, които вие и партньора ви имате за предстоящето раждане, ще ви подготвя с нужната информация, ще обсъдим карта на раждането (проиграване на различни ситуации, които могат да се случат по време на раждането), Ще ви помогна да бъдете по-уверени и спокойни за предстоящото събитие.

Ще бъда на разположение за онлайн чат комуникация / разговор по телефона във времето до раждането, така, че ако имате въпроси или притеснения, или пък просто имате нужда да споделите как се чувствате - ще поддържаме постоянна връзка.

Информирайте ме при първи признаци за започващо раждане, за да обсъдим ситуацията и да решим заедно кога да дойда при вас. Ранната латентна фаза на раждането може да продължи часове, а понякога и дни, затова добрата и навременна комуникация е от ключово значение. По време на процеса на раждане ще бъда до вас. А след раждането ще остана до 2 часа, за да се уверя, че се чувствате добре и комфортно.

След раждането ще се видим отново, за да си поговорим за преживяването на раждането, да отговоря въпросите, които ви вълнуват и да ви бъда подкрепа - понякога имаме нужда от слушател.

А в денят на изписването ще се разделим с усмивки, снимки и надявам се хубави спомени от раждането :)